Misiunea Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi este promovarea excelenţei în educaţie, exprimată în termeni de valoare adăugată şi valoare creată, prin dezvoltarea fiecărui elev la potenţialul său maxim. Misiunea Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” poate fi esenţializată în cuvintele
Mereu mai buni!”.

Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi are rol de avangardă în modernizarea şi reformarea învățământului românesc preuniversitar. Este componentă activă în integrarea europeană a şcolii româneşti. Educaţia este înţeleasă ca valoare pentru cel ce învaţă. Demersurile educaţionale sunt centrate pe:

  • a învăţa să ştii;
  • a învăţa să faci;
  • a învăţa regulile convieţuirii;
  • a învăţa să fii.

CNERu-i CNER, premiul al III-lea la IIOT 2024

CNERu-i CNER – premiul al III-lea şi medalie de argint la etapa naţională a Olimpiadei Internaţionale de Informatică pe Echipe

În perioada 28 februarie-2 martie 2024, s-a desfăşurat la Piatra-Neamţ etapa naţională a Olimpiadei Internaţionale de Informatică pe Echipe la care au participat 12 echipe din România. Cele 12 echipe participante au fost selectate în urma a 4 runde de calificare, desfăşurate în perioada octombrie 2023-februarie 2024, runde la care au participat 168 de echipe, un număr record în istoria acestei competiţii.

Echipa CNERu-i CNER formată din Andrei Boacă, Alin-Gabriel Răileanu, Gabriel Turbincă şi Paul-Antonio Cobzaru, elevi în clasa a XII-a, coordonată de prof. Emanuela Cerchez şi prof. Marinel Şerban, a obţinut premiul al III-lea şi medalie de argint. CNERu-i CNER a fost finalistă şi la ediţia IIOT 2023, iar la ediția din acest an, a dominat competiţia situându-se mult timp pe locul I (în clasamentul live disponibil pe serverul de evaluare), apoi pe locul al II-lea, ultimul sfert de oră aducând o răsturnare de situaţie, fiind surclasaţi cu o diferenţă de 19 puncte din 700. Dar acest lucru nu a umbrit bucuria succesului: „Suntem bucuroşi că fiecare dintre noi şi toţi împreună, ca echipă, am reuşit să dăm tot ce am putut. Este ultima noastră participare în echipă ca elevi şi ne bucurăm că se termină cu succes.”

IIOT este singura olimpiadă de programare competitivă adresată elevilor la care participarea nu este individuală, ci în echipă. Astfel, se dezvoltă competenţe esenţiale pentru viitorii profesionişti din domeniul IT: colaborare, comunicare, abilitatea de a înţelege şi optimiza cod scris de un coechiper. Suntem convinşi că echipa CNERu-i CNER va fi prezentă şi va performa în concursurile studenţeşti de programare.

Felicitări și mult succes în competiţiile anului 2024! Provocările abia au început!

iiot2024

Andrei Boacă – după bronz şi argint, aur la RMI 2023!

Pe 13 octombrie 2023 a avut loc festivitatea de premiere la cea de a XI-a ediţie a unui prestigios concurs internaţional – Romanian Masters of Informatics, iniţiat şi organizat la Bucureşti de Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu.

Andrei Boacă, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi este un “veteran” al acestui concurs, participând 4 ani consecutiv în una dintre echipele reprezentative ale României, în calitate de membru al lotului naţional de informatică, obţinând medalie de bronz, apoi argint, din nou argint în 2022 şi în 2023 medalie de aur.

Felicitări, Andrei! Şi mult succes în competiţiile care, cu siguranţă, vor veni! Felicitări, domnule profesor Marinel Şerban, pentru succesele elevului dumneavoastră! O adevărată “echipă de aur CNER”!!!

Examene Naționale 2023

Diapozitiv01
Diapozitiv02
Diapozitiv03
Diapozitiv04
Diapozitiv05
Diapozitiv06
Diapozitiv07
Diapozitiv08
Diapozitiv09
Diapozitiv10
Diapozitiv11