Auzi, mă, frate-meu, ce mi se întâmplă. Mă duc eu la Dumitrică a lu’ Spânu’, care făcu armata la Călăraşi, cu schimbul, cu văru-meu, Stănică a lu’ Spânzuratu’, de fugiră de la cătănie, de îi adusă înapoi cu arcanul...VRTAcţiunea povestităVRTa) se întâmplă în momentul vorbiriiVRTb) s-a întâmplat înainte de momentul vorbiriiVRTc) se va întâmpla după momentul vorbiriiAUTNea Mărin şi blocurile din BucureştiVaRiAnTaAuzi, mă, frate-meu, ce mi se întâmplă. Mă duc eu la Dumitrică a lu’ Spânu’, care făcu armata la Călăraşi, cu schimbul, cu văru-meu, Stănică a lu’ Spânzuratu’, de fugiră de la cătănie, de îi adusă înapoi cu arcanul...VRTDumitrică a lu’ SpânuVRTa) a terminat de făcut armataVRTb) încă mai face armatăVRTc) nu vrea să plece din armatăAUTNea Mărin şi blocurile din BucureştiVaRiAnTa- Măi Gheorghe, tu făcuşi vreuna nefăcută, mă!
- ...
- Mă, furaşi ceva şi te văzu cineva...
-...
- Pusăşi foc la ceva! Te bătuşi cu careva!VRTNevasta omuluiVRTa) crede că omul a făcut ceva răuVRTb) îl îndeamnă pe om să facă ceva răuVRTc) ştie că omul a făcut ceva răuAUTOmul care a făcut un ouVaRiAnTa- Măi Gheorghe, tu făcuşi vreuna nefăcută, mă!
- ...
- Mă, furaşi ceva şi te văzu cineva...
-...
- Pusăşi foc la ceva! Te bătuşi cu careva!VRTNevasta îl întreabă pe om dacăVRTa) a luat focVRTb) a dat foc la cevaVRTc) a cerut un foc de la cinevaAUTOmul care a făcut un ouVaRiAnTa- Măi Gheorghe, tu făcuşi vreuna nefăcută, mă!
- ...
- Mă, furaşi ceva şi te văzu cineva...
-...
- Pusăşi foc la ceva! Te bătuşi cu careva!VRTNevasta omuluiVRTa) vrea ca acesta să se bată cu cinevaVRTb) crede că acesta s-a bătut cu cinevaVRTc) ştie că acesta s-a bătut cu cinevaAUTOmul care a făcut un ouVaRiAnTaMă-ntâlnii aseară cu Albei. Zicea că duminică o porneşte cu funciirea. Că are ordin, că ăi de n-au plătit-o până acuma, le cam ia din ţoale.VRTŢăranulVRTa) ameninţă că se va întâlni cu AlbeiVRTb) s-a întâlnit deja cu AlbeiVRTc) urmează să se întâlnească cu AlbeiAUTMoromeţii, film de Stere Gulea - Cu BălosuVaRiAnTaPăi nu vă spusei că îi dă drumu’ cu oile. Numa să aducă ăsta 4000 la toamnă.VRTBăiatulVRTa) crede că tatăl îl va lăsa pe fiul său să plece cu oileVRTb) le repetă faptul că tatăl îl va lăsa pe fiul său să plece cu oileVRTc) îi întreabă pe ceilalţi dacă tatăl îl va lăsa pe fiul său să plece cu oileAUTMoromeţii, film de Stere Gulea – GuicaSolution 2 1 1 2 2 2 2