Valencia, Spania
Recent am vizitat Valencia, al 3-lea oraș ca marime al Spaniei, situat în estul țării aproape de vărsarea fluviului Turia în Marea Mediterană. Comunitatea Valenciană este formata din 3 mari provincii: Valencia - capitala provinciei cu același nume, Alicante și Castellón; Capitala cu o arhitectură absolut impresionantă, cu plajele faimoase și cu multele festivaluri tradiționale cuceresc inimile turiștilor. De asemenea, există un parc cu o lungime de aproximativ 15km care traversează orașul, acesta este fragmentat în mai multe zone cu diferite tematici precum Bioparc sau Parcul Muzicii;
Vizitează Bioparc!Valencia este recunoscută și pentru festivalurile sale precum:
- Las Fallas (cel mai cunoscut festival valencian)
- Batalla de las Flores (Bătălia florilor)
- Semana Santa Marinera (Festival din saptamâna sfântă)
Este probabil cel mai cunoscut festival valencian, acesta vesteste venirea primaverii și are loc de pe 1 martie până pe 19 martie, însă evenimentele cele mai importante au loc între 15, respectiv 19 martie. Festivalul constă în plimbarea unor personaje gigantice pe străzile orașului pentru a se alege un caștigător, restul fiind arse la finalul festivalului, iar câștigătorul rămâne expus în Muzeul Fallero.
Batalla de las Flores sau Bătălia florilor este, de fapt, doar încheierea unui festival numit Feria de Julio, aceasta constă în plimbarea unor care decorate cu flori, în care stau femei îmbrăcate în haine tradiționale, spre care se arunca garoafe colorate de către pubilc. (pentru mai multe informații depre întreg festivalul vizitați link-ul de mai sus)
Semana Santa Marinera este o sărbătoare care are loc în Săptămâna Mare, festivalul are loc timp de 10 zile și se termină în duminica Foriilor. În fiecare an au loc numeroase evenimente în aceasta perioadă, însă atractia principală o reprezintă parada la care locuitorii orșului participa îmbrăcați în costume ce reprezintă principalele personaje din Noul Testament.
Cascada Cailor, România
Dintre toate zonele României, Maramureșul îmi este cel mai drag și nu numai din cauza rădacinilor mele ci și datorita oamenilor minunați și locurilor frumoase și liniștite, așadar asa am ales aceasă locație.În județul Maramureș, aproape de Borșa se află, la cota 1300, Cascada Cailor cea mai înaltă cascadă din România având în jur de 90 de metri. La cascadă se poate ajunge fie cu telescaunul de la pârtia de schi, după care urmează un drum de aproximativ 30 de minute sau se poate urca pe jos pe un traseu forestier, care nu este foarte greu, iar acesta durează cam 2h - 3h. Cel mai bun moment pentru a vizita cascada este primăvara, deoarece debitul apei crește.
Legenda numelui Cascadei Cailor
Legenda spune că oile și caii erau atrase de bogăția pășunilor, iar o herghelie de cai încolțită de urși s-ar fi aruncat în prăpastie, după cele întâmplate păstorii ar fi vărsat lacrimile din care au dat naștere Cascadei Cailor.În ciuda poveștii triste locul merită cu siguranță vizitat pentru peisajul de poveste și pentru a asculta sunetul ape ce se lovește de pietre în căderea sa și pentru a sta măcar câteva clipe în comuniune cu natura.Ce se mai poate vizita în jurul Cascadei Cailor
Parcul Național Munții Rodnei reprezintă cea mai mare arie protejată din Carpații Orientali, cu o suprafață de 47.227 de hectare, din care 3.300 de hectare au fost declarate rezervație a biosferei în 1979. Munții Rodnei fac parte din grupa nordică a Carpaților Orientali, fiind cei mai înalți și mai greu de străbătut din lanțul Carpaților Orientali. Culmea principală, cu o lungime de peste 50 kilometri și o lățime de 30-40 kilometri, fiind orientată de la est la vest, este abruptă spre nord și domoală spre sud.
Câteva trasee montane din zonă sunt:
- Munții Rodnei: Din Borșa Fântâna, la Rezervația Piatra Rea și Cascada Cailor
- Parcul Național Munții Rodnei: Cascada Cailor – Podu Cailor – valea Cimpoiasa – Borșa Fântâna
- Munții Rodnei (Borșa): La Cascada Cailor, Șaua Știol și Zănoaga Cailor
- Munții Rodnei: Tura la rododendron și gențiene în Parcul Național Munții Rodnei prin Pasul Prislop – Șaua Stiol – vârful Oncului, vârful Gărgălău – Tăul Știol
Locuri pe care îmi doresc să le vizitez
Lucerna, Elveția - este considerat cel maifrumos oraș din Elveția unde poți vizita podul cu flori Kapellbrücke, biserica Jesuitekirche și Monumentul Leului.
Barcelona, Spania - Barcelona este capitala Cataloniei în nord-estul Spaniei.O trăsătură notabilă este Les Rambles, o serie de bulevarde care pleacă din centrul orașului spre frontul de apă, plin de oameni până noaptea târziu, cu florari, vânzători de păsări, artiști de stradă, cafenele și restaurante. De asemenea o mare atracție turistică din Barcelona este imensa biserică Sagrada Família.
Cimiturul Vesel, Maramureș Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective. Ideea acestui cimitir este diferențierea față de cultura populară, care consideră moartea ca un eveniment trist, așa că Stan Ioan Pătraș s-ar fi inspirat din cultura dacilor.
Laguna Albastră, Cluj Zona cunoscută ca Laguna Albastră, aflată în comuna Aghireș, la 30 de kilometri de Cluj. În imediata apropiere a comunei Aghireș, în spatele dunelor uriașe de nisip, se poate vedea unul dintre cele mai frumoase lacuri naturale din țară, Laguna Albastră. Numele de Laguna Albastră a fost dat lacului de către săteni. Acesta a rezultat din prăbușirea unei foste cariere, care a fost ulterior inundată de un izvor subteran. Lacul s-a format prin adunarea apei din precipitații într-o veche exploatare de caolin, ceea ce explica culoarea neobișnuită a apei.