Africa
Africa este al doilea continent din lume ca marime si totodata cel mai populat, dupa Asia, bucurandu-se deasemenea si de statutul de pamant unde isi are originea rasa umana, aici fiind descoperite cele mai vechi ramasite ale inaintasilor oamenilor. Aceste taramuri ascund o cu totul alta lume, lipsita in mare parte de influenta negativa a omului si tehnologiei, o lume complet diferita de cea a europenilor atat ca si cultura, traditii, mentalitati cat si ca relief, flora si mai ales fauna, unde puteti intalni mai multe specii de animale unice in lume, unele dintre ele aflate pe cale de disparitie, motiv pentru care intreaga zona, fara exceptie, este o destinatie turistica in care fiecare dintre noi viseaza sa ajunga macar o data.

1. Bisate, Rwanda
La marginea Parcului National al vulcanilor, la doua ore de mers cu masina de Kigali, în nordul Rwandei, situl Bisate gazduieste un grup de casute rotunde, deschise în 2017. Sase „vile de padure” cu acoperisuri de paie sferice, inspirate de arhitectura fostelor palate regale din Rwanda, ofera un refugiu de lux, cu un design special, cu pereyi din sticla si vedere spre munti. Acest sit bine cunoscut localnicilor, este situat între lac si vulcani, foarte aproape de tinutul gorilellor.
2. Great Zimbabwe, Zimbabwe
Acest sit arheologic medieval, construit între secolele XI si XV de stramosii poporului Shona, a dat numele tarii. Mai vechi decât Timbuktu si Djenné din Mali, este cel mai bine pastrat din Africa Subsahariana. Spectaculos, cu zidurile sale înalte de piatra asamblate fara mortar, acopera 730 de hectare si include un turn rotund de 22 de metri. Acesta spune marea poveste a Imperiului Zimbabwe, fondata în jurul minelor de aur, care era exportat în întreaga lume. Bucati de portelan chinezesc si faianta persana din secolul al XII-lea au fost gasite în timpul sapaturilor arheologice, precum si monede arabe asociate cu sultanatul Oman, actuala Tanzania.

3. Tara Bassari, Senegal
Departe de statiunile de pe litoralul Petite Côte, Tara Bassari, accesibila din orasul Kédougou, din sud-estul Senegalului, permite o incursiune în Parcul natural Niokolo-Koba, dar mai ales într-o Africa "autentica". Populatia sa, organizata pe grupe de vârsta, în care trecerea este marcata de rituri de initiere, este renumita pentru ca si-a pastrat cultura animista. Arcasii, vânatorii si fermierii Bassari s-au refugiat într-un habitat troglodit de pe platourile din estul Senegalului, din cauza raidurilor negustorilor de sclavi si a islamizarii. Acum locuiesc între Senegal si Guineea, la poalele maiestuosului masiv Fouta-Djalon.
4. Betty's Bay, Africa de Sud

Plaja, munte si pinguini, acest golf este o statiune populara de vacanta pentru locuitorii capitalei Capetown. Ei se întâlnesc aici cu prietenii pentru sarbatorile de sfârsit de an,  în vile închiriate, situate în apropierea valurilor fierbinti ale Oceanului Indian, departe de cohortele de turisti din orasul lor. Situl ofera o imersiune în natura - cu multe trasee de drumetie în fynbos, flora specifica acestei regiuni cu clima mediteraneana - dar si în cultura, datorita traditiilor locale.
5. Insula Mozambicului, Mozambic
Aceasta perla insulara a Oceanului Indian, listata si ca Patrimoniu Mondial UNESCO, este dificil de accesat în ciuda podului rutier de 3 km care o leaga de coasta înca din anii '60. Este mai usor de ajuns din Tanzania, cu un zbor de la Dar-es-Salaam la Nampula, decât de la Maputo, capitala Mozambicului, la 2.500 km spre sud. Nu este vorba nici despre Lamu din Kenya, nici despre Zanzibar din Tanzania, ci despre un oras vechi cu ziduri marcate de multiple influente: swahili, indiene, arabe, persane, chineze si portugheze. Insula, fosta statie de po?sa comerciala portugheza  pe ruta catre India, a dat numele tarii, preluat de la numele de familie al sultanului Moussa Mbiki.