America de Nord
America de Nord este alcatuita din trei natiuni mari si un teritoriu mare insular care acopera cea mai mare parte a zonei sale. Acestea sunt Canada, Statele Unite ale Americii (SUA), Mexic si Groenlanda. Exista, de asemenea, sapte natiuni mai mici la extremitatea sa de sud (colectiv cunoscut sub numele de America Centrala), aproximativ 24 natiuni si teritorii insulare de diferite dimensiuni din Caraibe si un teritoriu francez izolat în largul coastei atlantice canadiene.
1.Times Square, New York
Times Square, cel mai plin de viata loc din New York este vestit pentru teatrele, cinematografele si fantasticele sale reclame. Times Square iti ofera toate distractiile posibile, circuite captivante si informative, care te ajuta sa explorezi si alte parti ale orasului. Poti alege intre a merge pe jos, cu bicicleta, cu autobuzul, sau cu limuzina, poti alege dintre zeci de feluri de mancare, canale de televiziune, obiective turistice, circuite in oras sau pe apa. Times Square Alliance estimeaza o medie de peste 2000 de pietoni care traverseaza o strada pe 7th Avenue in interval de 15 minute, in oricare zi a saptamanii

2. Cascada Niagara
Cascada care “incaleca” granita dintre SUA si Canada, a reprezentat o Mecca a turismului inca de la mijlocul secolului 19. Potrivit statisticilor Biroului de turism al Cascadei Niagara si a Comisiei Podurilor de la Cascada Niagara, numarul vizitatorilor se ridica la aproximativ 12 milioane pe an.
3. Parcul National Gros Morne, Canada
Parcul National Gros Morne este situat in regiunea Newfoundland si este mai greu accesibil comparativ cu alte parcuri nationale. Totusi, odata ajuns aici, vei vedea ca a meritat efortul: fiorduri, peisaje muntoase, pereti de stanca ce coboara direct in ocean, formatiuni de roca modelate de ghetari, toate fiind motive pentru care parcul a fost inclus in Patrimoniul UNESCO. Pentru a vizita parcul ai mai multe variante: cu barca in ocean pentru a vedea dramatismul tarmului, drumetii si kayaking.
4.Cancun, Mexic
Faimoasa statiune din sudul Mexicului reprezinta un magnet pentru turistii din lumea întreaga care vin atrasi de plajele cu nisip alb, culorile magnifice ale Marii Caraibe, de râurile subterane, de jungla dar mai ales de posibilitatile nelimitate de petrecere a timpului liber. Aici ai la dispozitie numeroase hoteluri cu acces direct la plaja, snkorkeling, surfing, pescuit si o viata de noapte de neuitat!
5. Guardalavaca, Cuba

Inconjurata de plaje superbe, Guardalavaca, din provincia Holguin, e mai linistita si mai pustie decat aglomerata Varadero. Vegetatia bogata ajunge pana in zona plajei, facand sa existe si zone cu umbra, adevarate oaze pentru cei care se feresc de soarele tropical. Guardalavaca este, totodata, un paradis atat pentru scufundatori cat si pentru cei care iubesc snorkelingul.

Excursiile din Guardalavaca includ aventuri in jungla, peripluri maritime si tururi in Santiago de Cuba. La vest de Guardalavaca, Bahia de Naranjo cuprinde o larga bucata de coasta si trei insule, intre care Cayo Naranjo, cu popularul sau Delfinariu. Chorro de Maita e o alta excursie optionala din Guardalavaca, aici urmand a vedea un cimitir indian si un sat populat cu oameni din tribul Taino.