Asia
Nu s-a nascut niciun continent pe buna si batrana noastra planeta care sa depaseasca Asia în dimensiune si populatie, dar daca doar asta ar fi motivul sa vorbim despre ea, nici nu ne-am mai sinchisi. Adevarul e ca Asia ascunde locuri minunate, iar selectia celor în care trebuie sa ajungi în scurtul rastimp al unei calatorii este o adevarata provocare.
1.Bali, Indonezia
Se spune despre Bali ca este probabil locul terestru care se apropie cel mai bine de paradis. Abunda de plaje, surf, scufundari, retreaturi de yoga, temple sapate în dealuri, câmpuri de orez, sate traditionale si mâncare ce-ti lasa gura apa ai cu greu poti gasi un loc mai bun în care sa-ti încarci bateriile.

Tot spilul aici este sa te aventurezi mai departe de zonele turistice, sa petreci timp cu localnicii si sa te dedai spiritualitatii.
2.Phuket, Thailanda

Plaje acoperite în aur si insule pe care nu-ti ajunge o viata sa le numeri! Phuket este o destinatie pâna peste poate de populara si ai putea fi cu usurinta atras în clisee turistice, dar asta nu o face deloc mai putin frumoasa. Si n-ai putea nici în vis sa te vaiti ca n-ai ce face aici când Insulele Phi Phi si Hong te asteapta, plajele cu nisipuri albe te cheama melodios, iar viata salbatica ai parcurile naturale te îmbie la descoperire. Daca nu te-ai da înapoi de la nopti petrecute în hoteluri de lux, Phuket e locul de unde sa alegi.
3.Tokyo, Japonia
Prea putine locuri reusesc sa fascineze ochiul european asa cum o face Tokyo. si poate ai fi înclinat sa-ti faci o impresie gresita despre cel mai mare oras al lumii, dar te asiguram ca nu-i chiar asa cum îti închipui; desigur, exista câteva zone deosebit de aglomerate unde-i recomandat sa-ti pastrezi toate simturile ascutite, dar vei gasi deopotriva locuri linistite, ticsite de oportunitati si noi experiente. Cafenelele robot, altarele Shinto, stradutele înguste, mega mallurile, barurile luminate de felinare, magazinele mici de produse artizanale, magazinele de anime-uri, restaurantele ce abunda în stele Michelin, le gasesti pe toate la fiecare pas.


4.Seul, South Korea

Seul este locul de nastere al muzicii K-pop, e plin de buticuri elegante si de ultimele capricii ale tehnologiei, asa ca sanse sa te plictisesti aici… sa spunem ca ai avea mai multe la o reuniune de facultate unde mama ta povesteste nazbâtii picante.  În ultimele decenii, orasul a încercat sa întoarca spatele trecutului industrial si sa creeze spatii recreationale inovative precum Piata Dongdaemul Design & Park, noua primarie sau parcurile superbe ce încadreaza râurile Cheong-gye si Han. Desi poti mirosi de la o posta aerul modern al orasului, asta nu înseamna ca-i lipsesc templele traditionale si palatele precum Templul Bongeunsa si Palatul Gyeongbokgung.
5.Kerala, India
N-o sa te mire nici cât negru sub unghie aflând ca acesta a fost numita „tarâmul lui Dumnezeu”. Apele sale te poarta prin lagune încadrate de palmieri, sanctuare ce ofera adapost elefantilor, pasarilor salbatice si tigrilor, iar magnificele temple kathakali îndeplinesc ritualuri unde muzica, dansurile si costumele extravangante sunt la fel de obisnuite precum îi este lamâia tequilei. Si am numit doar câteva dintre lucrurile care fac din Kerala un colt de lume cu totul si cu totul diferit.