Australia
Australia este o tara a viselor. Din legendele sacre ale visului aborigenic, când spiritele mari au provocat recifele de corali, padurile tropicale si deserturile rosii arse, calatorilor pentru fotolii care descriu Australia ca destinatie de vis, Land Down Under merita toata hype-ul. Cel mai mic continent si cea mai mare insula din lume, Australia are aproape aceeasi dimensiune ca Statele Unite, dar cu o popula?ie de marimea statului New York si unele dintre cele mai ciudate animale salbatice de pe planeta.

Australia este, de asemenea, un pamânt de contraste uluitoare si o frumusete spectaculoasa. De-a lungul coastei, puteti explora orase multiculturale vibrante, insule de nisip vaste, paduri tropicale antice si una dintre cele mai minunate privelisti naturale ale planetei - Marea Bariera de Corali.
1. Parcul National Uluru-Kata Tjuta
Adânc în inima centrului rosu din Australia, Uluru (fostul Ayers Rock), este una dintre cele mai fotografiate minuni naturale din tara. Monolitul rosu izbitoare formeaza piesa centrala a Parcului National Uluru-Kata Tjuta, o zona de patrimoniu mondial gestionata în comun de Parks Australia si proprietarii traditionali, oamenii din Aanguang. Uluru, adica "loc de umbra" în dialectul local aborigen, se ridica la o înaltime de 348 de metri de câmpul înconjurator, cu cea mai mare parte a volumului sau ascuns sub suprafata pamântului. De asemenea, în parc sunt numite stâncile rosii în forma de cupola rosie Kata Tjuta (Olgas).
2. Sydney
Poate cea mai cunoscuta destinatie turistica a Australiei, Sydney este orasul de intrare pentru multi turisti, fiind cel mai mare oras din Australia.
O metropola vibranta de peste 4 milioane de persoane, Sydney este renumita pentru bucataria excelenta, pentru viata de noapte, pentru cumparaturi si atractii culturale si, desigur, Opera din Sydney! Veti dori sa petreceti cel putin câteva zile aici, dar daca va grabiti, unele dintre cele mai bune atractii ale orasului sunt Muzeul Powerhouse, Manly, Portul Darling, Circular Quay, Pietele Paddington, Gradina zoologica Taronga si gradinile botanice regale.
3. Coasta de Aur
La doar 100 km de Brisbane, acest mecca turistica este glitz, interesant si distractiv: este raspunsul Austriei la Las Vegas (si da, exista un cazinou!) Acest oras de pe plaja este cel mai bine cunoscut pentru Surfers Paradise (casa faimosului metru placat cu bikini maids, atractia futurista Infinity si o excelenta Madam Tussauds), precum si parcurile sale tematice (Sea World, Dream World, Warner Bros Movie World si Wet'n'Wild), dar daca glitz, kitsch si rollercoasters nu sunt chestia ta , atunci va veti bucura de privelistile uimitoare ale padurilor tropicale ale parcurilor nationale Springbook & Lamington si de pe muntele Tamborine, foarte fermecator, cu obiecte de artizanat, vinuri si brânzeturi.
4. Great Ocean Road

Începând cu orasul dragut din Torquay (renumit pentru plajele sale de surf, inclusiv faimoasa plaja Bells), aceasta rubrica australiana, listata pe 243 km, se mândreste cu vederi superbe si de munte, plaje cu nisip alb, o colectie de mici Orasele australiene care sunt fascinante în sine si iconicul Doisprezece Apostoli (o serie de formatiuni calcaroase înalte în ocean). Opriti-va în câteva orase pe drum si asigurati-va ca aveti timp pentru a explora Parcul National Great Otway (daca sunteti un daredevil, poate chiar încercati zipline!)
5. Muntele Cradle
Cradle Mountain este al cincilea munte de top al Tasmaniei, iar frumusetea sa face una dintre destinatiile cele mai populare din Tasmania.
Muntele se ridica în jurul valorii de apele albastre cristaline ale lacului Dove, iar traseul (de-a lungul drumului) de la parcul Dove Lake, în jurul muntelui si în spate dureaza 6-7 ore: daca sunteti atletic, aceasta drumetie merita bine pentru frumoasa priveliste la munte.
Zona este bogata în flora si fauna, fiind, de asemenea, demn de remarcat pentru ciupercile sale diverse.
Chiar daca nu sunteti tipul de drumetie montana, Cradle Mountain este iconic, frumos si merita vizitat.