Introducere
De mic am tot incercat sa aflu ce este de fapt muzica. Totul a inceput de la o conversatie a unor profesori pe care am auzit-o intamplator pe holul scolii. Desi nu intelegeam nimic, atentia mi-a fost captata destul de usor.La un moment dat, in discutia lor a fost mentionat un baiat care urma sa cante in fata unui public destul de larg. Pentru cateva secunde mi-am imaginat cum ar fi fost daca eu eram acel baiat. Cand am ajuns acasa le-am povestit imediat parintilor. Si-au dat destul de usor seama de ce imi doream. Cateva zile mai incolo, mi-au cumparat o orga electronica pe care am folosit-o timp de cativa ani. Odata cu trecerea timpului am inceput sa studiez mai multe instrumente - intelegand unul singur iti e foarte usor sa le intelegi si pe celelalte. Nu conteaza ce fel de muzica incerci sa canti, ci doar cum o canti.

FL Studio

Fl Studio este o aplicatie disponibila pentru toate sistemele de operare, cu ajutorul careia poti compune si edita melodii. Lansata in 1997, aceasta nu necesita experienta sau teorie muzicala avansata pentru a fi folosita.



Proiecte

Datorita pandemiei de anul trecut am avut mai mult timp sa invat despre diferite moduri de a crea muzica. De la batai in masa la mai multe inregistrari redate deodata, urmand aplicatia mentionata mai sus, observand ca aceasta se bazeaza pe acelasi principiu - mai multe instrumente care isi canta partile in acelasi timp. Odata ce reusesti sa intelegi un gen muzical, iti dai seama ca toate seamana intre ele, fiindu-ti usor sa reproduci orice melodie.

La inceput am vrut sa vad care este "secretul" unei melodii de succes, ascultand in mod repetat muzica altora. Mi-a luat destul de mult timp sa realizez ca aceasta nu trebuie sa respecte un anumit model, totul trebuind sa vina de la sine. Nu trebuie sa te gandesti cum ar suna melodia pe care o vei face, ci doar sa astepti momentul in care un riff sau un fragment iti intra in minte fara sa vrei.