Nemțeanu George

Biografie

Mă numesc Nemțeanu George și sunt născut pe 16 Ianuarie 2005. Sunt în clasa a XI-a la Colegiul Național "Emil Racoviță" Iași, iar această este pagină mea personală. Am destul de multe pasiuni, și am făcut multe sporturi și alte activități extrașcolare, deși sunt o persoană delăsătoare și nu prea m-am ținut de ele.

Activitățile mele favorite, pe lângă învățat desigur, sunt să citesc, în special ficțiune dar uneori și filozofie, și să mă joc pe PC. Îmi place să îmi petrec timpul și pierzându-l pe internet, pe site uri că Youtube și Tiktok .

Cărțile mele favorite

Mizerabilii, de Victor Hugo 1984, de George Orwell Știință voioasă, de Friedrich Nietzsche
Mizerabilii (în franceză Les Misérables) este cel mai celebru roman al lui Victor Hugo – roman pe care scriitorul l-a terminat în 1862, în timp ce se afla în exil. Mizerabilii este considerat drept una dintre capodoperele umanității, precum și o adevărată frescă socială. O mie nouă sute optzeci și patru, scris și 1984, este un roman politic creat de George Orwell în 1948 și tipărit în 1949. Acțiunea romanului are loc într-un viitor distopic și prezintă o parte din viața intelectualului Winston Smith sub opresiunea guvernului totalitar al Oceaniei. O mie nouă sute optzeci și patru a imprimat foarte mulți termeni și idei în cultura contemporană. Știință voioasă este rodul experienței lăuntrice a celui care a trecut prin proba de foc mocnit a infernului, i-a îndurat povara îndelungată, strivitoare, și a reușit să afle în sine, într-un târziu, speranța însănătoșirii. E drept că nu e foarte clar dacă acel om se va însănătoși pe deplin sau nu.

Când nu citesc, îmi place să mă uit și la filme. Filmele mele preferate sunt :

Sportul meu favorit este tirul cu arcul .

Jocurile mele favorite pe PC sunt aici :

Acasă eu am 3 pisici