Conferinta Nationala de Invatamant Virtual

In perioada 25-26 octombrie 2013 s-a desfasurat la Bucuresti cea de a XI-a editie a Conferintei Nationala de Invatamant Virtual. În cadrul conferinţei au fost prezentate două lucrări elaborate de elevi şi profesori din C.N. "Emil Racoviţă" Iaşi:
Constructorii Romaniei si Eseul argumentativ.

 
 

Programarea in limbajul C/C++

A aparut la Editura Polirom volumul al IV-lea al cartii "Programarea in limbajul C/C++ pentru liceu".Volumul 4 al lucrării „Programarea în limbajul C/C++” reprezintă o continuare firească a lucrărilor anterioare, cel de faţă cuprinzând prezentarea a două noi paradigme de programare: programarea orientată pe obiecte şi programarea generică. Cea de-a doua secţiune a lucrării este axată pe programarea generică şi ilustrarea acestui nou stil de programare utilizând biblioteca STL (Standard Template Library).
(detalii)

 
 

Constructorii Romāniei

Proiectul „Constructorii României” construieşte. Elevi ai C. N. "Emil Racoviţă" cercetează trecutul ţării noastre, viaţa şi activitatea marilor personalităţi ale românilor, contribuţia acestora la patrimoniul naţional şi universal. În urma cercetării realizate, în bibliotecă, dar şi pe Internet, elevii realizează o „fişă” a personalităţii studiate, fişă pe care ulterior o prezintă colegilor şi o publicăm pe site-ul proiectului.

 
 

Şcoala LERIS IT. Game Creator

In cadrul programului “Şcoala LERIS IT”, am desfasurat proiectul Game Creator, in cadrul caruia elevii clasei a IX-a A au  proiectat si implementat un joc in limbajul C++. Proiectele pot fi vizualizate aici.

 
 

Programarea in limbajul C/C++

A aparut la Editura Polirom volumul al III-lea al cartii "Programarea in limbajul C/C++ pentru liceu". In acest volum se gasesc elemente de teoria grafurilor, structuri de date dinamice (liniare si arborescente), pattern-matching, hashing, elemente de geometrie computationala.
(detalii)

 
 

Arhiva educationala .campion

A fost lansata Arhiva educationala .campion! Continand peste 1100 de probleme cu evaluare online, articole de specialitate, facilitati pentru profesori de gestionare a pregatirii grupurilor de elevi, facilitati de cautare/clasificare, arhiva este un instrument puternic si util pentru pregatirea de perfomanta in informatica.

 
 

Şcoala LERIS IT. Cursul “Iniţiere în Adobe Photoshop && Illustrator”

In perioada 9-12 septembrie 2013 am sustinut un curs de initier in Adobe Photoshop && Illustrator" cu elevii CN E. Racovita. Imagini de la activitati si lucrarile realizate de elevi se pot gasi aici.

 
 

PC. Pas cu pas

A aparut editia a doua a cartii "PC. Pas cu pas", editie revazuta si adaugita. Sunt prezentate noi versiuni ale aplicatiilor (Windows XP, Microsoft Office 2000, Total Commander, etc) dar si elemente de noutate. (detalii)

 
 

Finala .campion 2011

In perioada 6-8 mai 2011 a avut loc la Sinaia Finala .campion 2011. Problemele de concurs au fost publicate pe arhiva .campion. Rezultatele si imagini de la finala pot fi vizualizate pe site-ul .campion la sectiunea Evenimente.

 

© Emanuela Cerchez 2004