REGULAMENT CONCURS NAŢIONAL DE INFORMATICĂ "URMAŞII LUI MOISIL", ediţia a 11-a.
ORGANIZARE GENERALĂ
- Concursul va începe la ora 900 si constă în rezolvarea a două probleme de natură algoritmică pe durata a 3 ore. Elevii vor fi prezenţi în laboratorare la ora 830.
- După epuizarea timpului de concurs, echipa tehnică va salva sursele elevilor, în prezenţa acestora. Salvarea se va face pe suport digital. Elevii vor semna dupa salvarea surselor într-un borderou, în care, pentru fiecare problemă, va fi menţionată dimensiunea în bytes a fişierelor sursă.
- La salvare rugăm elevii să verifice corectitudinea numelor (atenţie la diacritice!), pentru a completa corect diplomele premianţilor.
DESFĂŞURAREA PROBEI DE CONCURS
- Fiecare concurent va fi planificat la o anumită staţie de lucru şi va lucra numai la staţia la care a fost planificat în directorul MOISIL. La sfârşitul probei în acest director se vor găsi două fişiere, care reprezintă sursele pentru cele două probleme ce constituie proba de concurs. Numai aceste surse se vor salva la finalul probei şi se vor evalua.
- Sursele trebuie denumite conform următorului standard: LaboratorNumePrenumeClasaProblema.extensie
Laborator | Numărul laboratorului |
Nume | Primele 2 litere din numele elevului |
Prenume | Primele 2 litere din prenumele elevului (din primul prenume , dacă elevul are mai multe prenume) |
Clasa | Clasa la care concurează elevul (două caractere, de exemplu 09, 10, 11, 12) |
Problema | Numărul problemei rezolvate (un caracter: 1 sau 2) |
Extensie | Extensia specifică limbajului de programare (pas, c sau cpp) |
De exemplu, elevul Vasilescu Dan din clasa a IX-a, care lucrează în Pascal, în laboratorul P2 va salva soluţia primei probleme sub numele: 2VADA091.PAS
- Compilatoarele ce pot fi utilizate de către concurenţi sunt Free Pascal 7.0 şi MinGW Developer Studio, sub sistemul de operare Microsoft Windows XP. Aceleaşi compilatoare se vor utiliza şi în programele de evaluare.
- în prima jumătate de oră de concurs, concurenţii au dreptul să adreseze întrebări referitoare la eventuale neclarităţi din enunţul problemei. întrebarile se adresează comisiei, se formulează în scris, astfel încât răspunsul să poata fi DA sau NU. Daca se va pune o întrebare ambiguă, al cărei răspuns se află în enunţ sau care solicită indicaţii de rezolvare a problemelor, răspunsul va fi FĂRĂ COMENTARII.
- Pentru fiecare problemă este specificat timpul maxim de execuţie pe test. Acest timp este fixat pentru sistemul de operare Microsoft Windows XP, pe un calculator Intel Core2Duo.
- După terminarea probei de concurs, nu se admit nici un fel de modificări ale surselor concurenţilor.
- Rezultatele evaluării vor fi publicate pe site-ul concursului şi vor fi afişate la Liceul de Informatică, la ora 1700. Dupa evaluare, pe site vor fi publicate în secţiunea Probleme descrierea soluţiilor problemelor şi testele utilizate la evaluare.
EVALUARE
Evaluarea soluţiilor concurenţilor se va realiza de către comisie cu ajutorul unor programe de evaluare ce vor rula sub sistemul de operare Windows XP. Concurenţii nu vor fi prezenţi la evaluare.
CONTESTAŢII
După publicarea rezultatelor evaluării, concurenţii pot testa propriile programe pe seturile de date de test publicate pe site. Dacă în urma testării soluţiilor proprii pe datele de test furnizate de comisie un concurent constată că apar diferenţe faţă de punctajul afişat, acesta poate depune la secretariatul liceului o contestaţie scrisă, până la ora 1800 a zilei de concurs. In contestaţie, concurentul va preciza numele său, clasa, ID-ul propriu, problema pentru care contestă evaluarea şi motivele pentru care o contestă.
Fiecare contestaţie va fi analizată de către comisie, fără prezenţa concurenţilor. Dacă se acceptă contestaţia, punctajul se va modifica corespunzător.
Rezultatele finale in urma contestaţiilor se vor afişa pe site-ul concursului, dupa ora 1900.
PRECIZĂRI
În timpul probelor de concurs, concurenţii:
- nu vor avea asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de comunicaţie;
- nu vor utiliza suporturi externe proprii (dischete/CD/flash-disk);
- nu vor utiliza alte surse de documentare decât, eventual, HELP-ul mediului folosit;
- nu vor incerca să interfereze în nici un mod cu activităţile altui concurent;
- nu vor deteriora mediile de lucru;
- nu vor încerca să interfereze cu sistemul de evaluare.
În programele concurenţilor nu sunt permise următoarele:
- schimbarea drepturilor de acces la fişiere;
- atacul asupra securităţii sistemului sau evaluatorului;
- accesarea informaţiilor despre sistemul de fişiere;
- executarea unor alte programe.
- folosirea limbajului de asamblare