Salut, sunt
Andrei Boacă Elev Programator

Salut! Mă numesc Andrei Boacă si sunt in clasa a 10-a. Sunt pasionat de informatica încă din clasa a 5-a și îmi place să particip la concursuri și olimpiade și să rezolv probleme de algoritmică.

Profil Codeforces

Profil Atcoder

Profil Infoarena

Profil Pbinfo

Momente memorabile în parcursul pe drumul informaticii:

Clasa a 6-a (2018):

Primul meu contact cu programarea competitivă a fost în clasa a 6-a, la centrul de excelență InfoGim, de unde am avut de învățat foarte multe tehnici noi și am evoluat enorm. Datorită acestui centru de pregătire și a doamnei profesor care m-a îndrumat în acea perioadă, am reușit să obțin locul 1 la olimpiada județeană de informatică (OJI) și să mă calific la națională. Tot în aceeași perioadă am obținut punctaj maxim la concursul final InfoGim, unde am luat totuși locul 2 în cele din urmă pentru că am avut un punctaj cumulat de la celelalte runde mai mic.

Mi-am menținut încrederea în mine până la națională (ONI). Acolo, după ce am citit problemele, m-am gândit cam două ore, apoi am realizat că habar n-am cum să le fac de 100, așa că am băgat brut și m-am rugat să iau un punctaj decent, ceea ce bănuiesc că a mers. La baraj am crezut că cea mai grea problemă era de fapt cea mai ușoară, și, în ultimele 15 minute mi-am dat seama care era problema ușoară cu adevărat, dar nu mai aveam timp așa că am ieșit din sală :((( sad Boacă noises

Total "Ghinion Maestre" : 1

Clasa a 7-a (2019):

La fel ca în anul precedent, majoritatea tehnicilor și algorimilor le-am învățat la InfoGim și cu ajutorul doamnei profesor de la clasă. De data aceasta eram chiar încrezător că aș putea intra în lot așa că începusem să lucrez probleme din anii trecuți de la baraje. Fast forward niște luni mai târziu ajung la națională și primul lucru pe care îl văd este un băiat de a 8-a care asculta Abi, purta ochelari de soare în interior și se juca Clash Royale, spunând tuturor că va lua locul 1 (și chiar a luat pentru că a fost talent). Eu m-am mulțumit cu locul 4 la ONI pentru că aveam speranțe la baraj. Totuși, problema raganama a zis "Ghinion Maestre" și mi-a dat doar 15 puncte pentru efort fiindcă citisem enunțul greșit. :((( sad Boacă noises part 2 (M-a luat un băiat de a 5-a dar trecem peste)

Măcar am luat locul 1 de data asta la InfoGim (uitați cum radiam de fericire după ce mi-am stors creierul 4 ore)

Ah, și tot în acest an am descoperit și Codeforces unde mi-am dat seama că de fapt sunt mai prost decât mă credeam până atunci, toți cei din lot având rating 2100+ (rank Master), iar eu având cam 1700.

Total "Ghinion Maestre" : 1.5

Clasa a 8-a (2020):

Din nou m-am pregătit intens pentru lot și am zis că trebuie să mă calific măcar la o competiție internațională, fiind ultimul meu an la juniori și având cele mai mari șanse. Am terminat aproape toate problemele de lot și am încercat din răsputeri să ajung Candidate Master pe Codeforces (rating 1900+) (dar din nou ghinion maestre că eram paletă la unele runde și la altele eram 300iq dar foarte rar). De fapt în acest an avem un dublu "Ghinion Maestre" pentru că după județeană a lovit Covid-19 aka SARS-coV-2 aka Coronavirus aka Nu mai ajung în lot nici anul ăsta (dar măcar am timp să lucrez... Oh, am evaluare). Măcar am luat din nou locul 1 la InfoGim pe clasamentul cumulat (nu mai am poză cu fericirea de pe chipul meu pentru că eram toți în izolare).

Total "Ghinion Maestre" : 2.5

Clasa a 9-a (2021):

Am început clasa a 9-a prin a ajunge master (urmând să scad în următoarele două concursuri înapoi dar nu vorbim despre asta) și spre surprinderea mea, aflu că sunt eligibil pentru a participa la Shumen IATI la juniori (pe baza rezultatelor din clasa a 7-a). Astfel, m-am trezit că particip la prima mea competiție internațională. Și ca orice participant veritabil care sigur nu a aterizat la concurs din întâmplare, am mers cu o premisă foarte solidă : "Nu are cum să se dea Lazy pe arbori de intervale" (Lazy este un algoritm care mi se părea dubios la acea vreme). Concluzia a fost că s-a dat Lazy pe arbori de intervale, însă chiar dacă aș fi știut algoritmul tot nu aș fi prins argintul așa că nu a fost mare diferență (felicitări lui Alex Todoran pentru locul 1). De asemenea, m-am calificat și la RMI, unde am aplicat o altă tehnică avansată numită "Modifică codul până iei 100" și am reușit să obțin ultima medalie de bronz. (felicitări lui Dorijan Lendvaj pentru locul 1).

Fast forward ajungem la națională din nou, de data aceasta online și sub numele OSEPI. Și în sfârșit mă calific în lot. Am fost extrem de fericit până am ajuns la baraje. Acolo din nou avem un Ghinion Maestre fiindcă nu am scos în nicio zi un punctaj din 3 cifre. Totuși, a fost o experiență foarte folositoare de la care încă aștept să se posteze editorialele. Aveți mai jos o poză în care de asemenea radiam de fericire cu aproximativ două ore rămase din concurs.

Total "Ghinion Maestre" : 1