logo Prezentare Activitate Elevi Profesori Istoric Contact
boat

Noutăți

Anul școlar 2021-2022

9-10 aprilie 2022. Olimpiada Națională de Informatică - baraje de selecție a lotului național

Elevii calificați la  probele de baraj pentru selecţia lotului naţional de informatică sunt repartizați la centrul de concurs organizat la  COLEGIUL NAȚIONAL “C. NEGRUZZI” Iași.  
Pentru secțiunea gimnaziu, proba de concurs se va desfășura în ziua de sâmbătă, 9 aprilie 2022, în intervalul 9-13.  
Pentru secțiunea liceu, probele de concurs se vor desfășura în zilele de sâmbătă, 9 aprilie 2022 și duminică, 10 aprilie 2022, în intervalul 9.00-14.00.
Elevii vor fi  prezenți în centrul de concurs la  ora 8:15.
Probele de baraj 2022
https://sepi.ro/page/oni2022baraj

2-3 aprilie 2022. Olimpiada de Informatică - etapa națională

Secțiunea gimnaziu
Elevii calificaţi la  Olimpiada de Informatică, etapa naţională, secţiunea gimnaziu,  sunt repartizaţi la centrul de concurs  organizat la  Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi.  Proba de concurs se va desfăşura în ziua de sâmbătă, 2 aprilie 2022. Elevii vor fi  prezenţi în centrul de concurs la  ora 8:15.

Secțiunea liceu
Elevii calificaţi la  Olimpiada de Informatică, etapa naţională, secţiunea liceu, sunt repartizaţi la centrul de concurs  organizat la  Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi.  Proba de concurs se va desfăşura în ziua de duminică, 3 aprilie 2022. Elevii vor fi  prezenţi în centrul de concurs la  ora 8:15.

Informații privind etapa națională a Olimpiadei de Informatică
Criteriile de calificare la etapa de selecție a loturilor

13 martie 2022. Olimpiada Națională de Informatică, etapa județeană, secțiunea liceu

5 martie 2022. Olimpiada Națională de Informatică, etapa județeană, secțiunea gimnaziu

23 octombrie 2021. Activitatea a început!

Dragi elevi la CEX Informatică, aţi ales să fiţi elevi la Centrul de Excelenţă, cu alte cuvinte sunteţi pasionaţi şi motivaţi să deveniţi performanţi în acest domeniu. Aţi dovedit deja că aveţi potenţial pentru performanţă. Acest potenţial trebuie susţinut şi dezvoltat şi sperăm că prin parcursul educaţional pe care l-am proiectat pentru voi la CEX să reuşim să contribuim la dezvoltarea voastră.
Ce urmează?
Am publicat deja o planificare a temelor pe care le vom studia în acest an şcolar la CEX. Pentru fiecare temă, profesorul lector a publicat un link de conectare (pe Zoom sau Microsoft Teams).
Vă rugăm să fiţi punctuali la lecţie! Conexiunea va fi activă începând cu ora 8.50, astfel încât la ora 9.00 să putem începe activitatea. NU este corect să întrerupeţi lecţia intrând mai târziu, nici să fie necesar să fiţi aşteptaţi de către profesor şi de către toţi elevii punctuali. A fi punctual este o atitudine şi o dovadă de respect faţă de activitatea în sine şi faţă de toţi cei implicaţi.
Fiecare temă va avea probleme aplicative care vor fi rezolvate în clasă, precum şi probleme propuse spre rezolvare pentru acasă. Nu vor fi multe, dar vor fi relevante. Activitatea voastră va fi urmărită permanent. Evaluarea voastră pe parcurs constă în rezolvarea de probleme (în timpul cursului şi acasă) şi se măsoară în punctajul cumulat obţinut pe problemele rezolvate.
Dacă aveţi întrebări atunci când studiaţi materialul publicat pe Google Classroom pentru o anumită temă sau rezolvaţi problemele propuse spre rezolvare, utilizaţi secţiunea de comentarii a temei respective pentru a adresa întrebări profesorului care a susţinut tema. Întrebarea şi răspunsul vor fi văzute de către toţi elevii grupei.
După finalizarea timpului alocat temei, profesorul va publica o descriere a soluţiei şi o variantă de implementare pentru problemele care nu au fost rezolvate de toţi elevii. Ar fi deosebit de util dacă şi voi aţi contribui cu prezentarea unora dintre soluţiile voastre, care, suntem convinşi, vor fi foarte interesante.
Va exista o evaluare finală, la sfârşitul colaborării noastre (adică înainte de vacanţa de primăvară, adică ONI). Evident va fi similar unui concurs, deci va consta tot în rezolvare de probleme cu evaluare automată.
Pentru a fi declaraţi absolvenţi trebuie să fiţi prezenţi la minimum 80% dintre activităţi şi să obţineţi minimum 50% din punctajul maxim posibil la evaluarea formativă şi finală. Elevii care lipsesc de la activităţi, practic se autoelimină.
Vă dorim succes!
Şi nu uitaţi! Aşa cum spunea Aristotel, excelenţa este un obicei.

2 octombrie 2021. Finalizare selecţie

Procesul de selecţie a fost finalizat. Componenţa grupelor a fost publicată în secţiunea Elevi.
În etapa următoare elevii admişi vor fi înmatriculaţi la Centrul de Excelenţă. Ulterior, se vor crea conturi G-Suite pe platforma Centrului de Excelenţă atât pentru elevii admişi, cât şi pentru audienţi. Acestea vor fi comunicate individual fiecărui elev pe adresa de mail specificată la înscriere. După crearea şi comunicarea conturilor vom constitui clasele virtuale pe Google Classroom. Urmăriţi planificarea activităţilor!

27 septembrie 2021. Finalizare înscrieri

Înscrierile la Centrul de Excelenţă au fost finalizate şi centralizate. În secţiunea Elevi găsiţi lista elevilor înscrişi, precum şi informaţii referitoare la testul de selecţie.
Planificarea temelor de pregătire pentru fiecare grupă a fost de asemenea publicată, în secţiunea Activitatea de pregătire.

Având în vedere contextul actual, când elevii se vor prezenta pentru a susține testul de selecție, vor prezenta la intrarea în şcoală Declarație pe proprie răspundere, asumată de părinte/ tutore prin semnătură. Elevii care nu vor avea declaraţia nu pot fi primiţi la testare.

Modalitatea de selecţie CEX 2021

15 septembrie 2021. START CEX!
În perioada 15-24 septembrie se desfăşoară înscrierile pentru Centrul de Excelenţă Iaşi, anul şcolar 2021-2022. La disciplina Informatica vor exista 3 grupe (pentru clasele IX-X) formate din maximum 20 de elevi.
Elevii de clasele XI-XII pot să se înscrie pentru Centrul de Excelenţă la Centrul InfoGim++ (Hai la olimpiadă!)

După finalizarea şi centralizarea înscrierilor vom publica:

Vă dorim mult succes!

Activitate

Activitate de pregătire

Elevi

Elevi

Profesori

Profesori

+
Contact

cex.is.info@gmail.com