În anul 2023, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iaşi a iniţiat, în parteneriat cu Centrul Județean de Excelență Iaşi, Concursul de Informatică CNER_CODE. Concursul a constituit un ultim antrenament înaintea etapei naţionale a Olimpiadei de Informatică, precum şi evaluarea finală a activităţii în cadrul Centrului de Excelenţă pentru anul şcolar 2022-2023.
Problemele de concurs au fost publicate pe platforma pbinfo.ro, devenind astfel accesibile tuturor elevilor din România, ca resursă pentru pregătirea lor de performanţă.
Principalul instrument de selecţie, antrenare şi promovare a valorilor rămâne competiţia.
În 2024, parteneriatul dintre Colegiul Național „Emil Racoviță” Iaşi şi Centrul Judeţean de Excelenţă Iaşi va fi extins, prin colaborare cu Centrele Judeţene de Excelenţă, precum şi centre de pregătire de performanţă în informatică cu rezultate remarcabile în competiţii de algoritmică şi programare din judetele Cluj, Botosani, Gorj, Neamţ, Prahova, Suceava, Vaslui.
Desfăşurare
Concursul se va desfăşura pe 6 aprilie 2024, în intervalul orar 9.00-13.00. Modul de desfăşurare va fi online instituţional, adică elevii vor lucra în laboratoare sub supravegherea profesorilor, utilizând CMS, care asigură evaluare automată în timp real.
Subiectele şi testele de evaluare sunt elaborate de o echipă formată din elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, care au obţinut deja performanţe remarcabile, confirmate prin diplome şi medalii: Andrei Boacă, premiant la Olimpiada Naţională de Informatică, membru în lotul naţional de informatică al României şi medaliat la Romanian Masters of Informatics, Alin Răileanu, Ioan Floriştean şi Ilinca Loghinoaia, medaliaţi la Olimpiada Naţională de Informatică.
Coordonarea ştiinţifică şi organizatorică a concursului va fi realizată de prof. Emanuela Cerchez şi prof. Marinel Şerban.
IP-urile serverelor vor fi publicate pe pagina concursului.
Elevii primesc ID și parola de la profesorii coordonatori.
9.00-13.00
Desfașurarea concursului
Întrebări/descărcare enunţuri/surse trimise
Concurenţii pot adresa întrebări comisiei pe tot parcursul probei.
Recomandăm descărcarea enunțurilor pe calculatorul de concurs.
Pentru fiecare problemă pot fi trimise cel mult 30 de surse.
După trimiterea unei surse, pentru vizualizarea borderoului de evaluare, faceţi click pe cuvântul detalii/details din stânga sursei trimise.
Punctare probleme
Punctarea problemelor se va realiza utilizând opţiunea Best among all submissions, deci concurentul primeşte punctajul cel mai mare obţinut pentru o sursă trimisă la problema respectivă.
13.00-14.30
Publicarea enunțurilor, soluțiilor, testelor de evaluare
*
Discutarea soluțiilor cu autorii problemelor
Discutarea soluțiilor va avea loc în sala P9 cu elevii de la CEX Iași.
Premierea va avea loc în curtea interioara a Colegiului Național Emil Racoviță, pentru elevii din Iași.
Pentru elevii de la celelalte Centre de Excelență diplomele pentru premianți vor fi transmise prin coordonatorii CEX la Olimpiada Națională de Informatică.
Mult succes!!!
Participanţi
Din Iaşi vor participa elevi de la Centrul Judeţean de Excelenţă Iaşi, disciplina Informatică.
Elevii din Centrele Judeţene de Excelenţă şi Centrele de pregătire de performanţă în informatică partenere (Cluj, Botoșani, Gorj, Neamţ, Prahova, Suceava, Vaslui).
Premii
Premierea va avea loc în ziua concursului în curtea interioara a Colegiului Naţional "Emil Racoviţă" (on site pentru elevii din Iaşi)
Pentru fiecare clasă (a IX-a şi a X-a) se vor acorda premii şi menţiuni pentru 50% dintre participanţi în proporţia 1:2:3:4 (Premiul I: II: III: Menţiune).