Despre

     Concursul de Creativitate pentru gimnaziu “Lumea descoperită altfel...” a ajuns la a VI-a ediţie (noiembrie 2011) şi se poate spune că a intrat deja în tradiţia Colegiului.


     A fost iniţiat de doamnele profesoare Maria Trandafir şi Cornelia-Livia Sârghie, desfăşurându-se anual cu ocazia Zilelor Colegiului. Intenţia a fost de a stimula interesul elevilor de gimnaziu pentru scrierea de tip imaginativ. Aşa cum indică şi titlul concursului, acesta urmăreşte creativitatea elevilor talentaţi la literatură, originalitatea ideilor, logica în exprimare, un vocabular adecvat şi respectarea normelor limbii române în scriere. Cu ocazia fiecărei ediţii, elevii de gimnaziu au dovedit receptivitate faţă de competiţie.


     În desfăşurarea acestui concurs se implică toţi profesorii catedrei de limba şi literatura română din cadrul Colegiului Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi: profesor Cornelia-Livia Sârghie, profesor Mihaela Vlioncu, profesor Luminiţa Teodorescu, profesor Liliana Balan, profesor Mihaela Foşalău, profesor Genoveva Butnaru, profesor Mihaela Calabalic,profesor Ana Duceac, profesor Irina Nechifor.