Monumente
- Statuia lui Mihai Eminescu
- Biblioteca Centrală
- Grupul Statuar al Voievozilor
- Casa Pogor
- Casa George Topârceanu
- Spitalul Militar
- Colegiul Negruzzi
- Universitatea
- Parcul Copou
- Statuia de la Super Copou
- Cazarma Militară
- Liceul de Informatică Iaşi
- Parcul Expoziţiei
- Gradina Botanică
- Biserica Sfântul Nicolae
- Universitatea Agronomică
Navigarea se poate face rapid către orice monument.
Puteţi folosi şi Harta Copoului pentru a vizualiza drumul.
Puteţi folosi şi Harta Copoului pentru a vizualiza drumul.
Grădina Botanică
Prima grădina, înfiinţată în 1856 de Anastasie Fătu, a existat pâna la moartea creatorului ei, în 1886, când terenul a fost vândut de către urmaşii lui.În 1873, Societatea de Medici şi Naturalişti din Iaşi înfiinţează o a doua grădină botanică, în apropiere de cea veche. Sarcina de organizare a acesteia revine lui Dimitrie Brândza, iar majoritatea plantelor au fost donate de către Anastasie Fătu. Unele dintre plantele cultivate atunci mai există şi astăzi, în curtea Muzeului de Istorie Naturală.
În 1870, Universitatea "Al.I. Cuza" hotărăşte să construiască ea însăşi o grădină botanică, în spaţiul actual al Institutului de Medicina şi Farmacie, care este extinsă în 1876. Dar, pentru că nici acum aceasta nu corespundea standardelor de învăţământ, se planifică crearea uneia în spatele Palatului Culturii, care însă nu este finalizată din lipsa de fonduri, iar ulterior din pricina Primului Război Mondial.
Astfel, în 1921, profesorul Al. Popovici înfiinţează o grădină botanică nouă în spatele clădirii Universităţii noi, unde construieşte şi mici sere, folosite pentru creşterea plantelor tropicale. Această locaţie se pastrează pentru mai bine de 40 de ani, până în 1963. În acest an se hotaraşte mutarea grădinii în spaţiul actual, pe Dealul Copoului, sub supravegherea profesorului Emilian Topa, pentru ca aceasta să satisfacă cerinţele de învăţământ. Astăzi, Grădina Botanică din Iaşi acoperă o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare, fiind una din cele mai mari din lume.